Wilt u uw trouwe viervoeter niet achterlaten in Nederland? En gaat u op vakantie met de auto? Dan kunt u uw hond gemakkelijk meenemen. Hier een aantal dingen waar u op moet letten en waar uw hond aan moet voldoen.

De beste plek voor uw hond in de auto is de achterbak. Het beste is om een speciale auto-hondenbench aan te schaffen. Zo kunt u uw hond gemakkelijk en veilig vervoeren. Wanneer daarvoor geen ruimte is in de auto raden wij u aan uw hond op de achterbank te vervoeren. Leg wel een hondendeken neer zodat uw auto niet vies wordt. In sommige landen is het wel verplicht te reizen met een hondenbench. In deze landen is een hondenbench verplicht: Polen, Italië, Spanje, Zwitserland  en zelfs Nederland. Uw hond toch op de achterbank? Dan raden wij tegen bescherming van uzelf en de hond een hondengordel aan.

Vaccinaties en documenten

Wanneer u op vakantie gaat naar een ander land met uw hond. Zijn er een aantal regels waar uw hond aan moet voldoen. Dit verschilt per land.Wanneer u met de auto reist naar uw vakantiebestemming en u rijdt door andere landen, moet uw hond ook aan de regels voorzien van dit land. Hier een lijst met de regels voor landen in Europa.