Met de hond op vakantie? Dat kan! Er zijn wel een aantal regels waar u rekening mee moet houden. Dit verschilt per land. Wij hebben de regels opgezocht van de meest populaire vakantielanden in Europa. Lees hier precies welke vaccinaties en regels bij welk land horen.

Regels voor het invoeren van honden in Europa

Elk land heeft andere invoerregels voor honden. Bekijk hier de lijst met landen. Voor de meeste landen heeft uw hond een hondenpaspoort nodig. Voor sommige landen moet u hond ingeënt worden bijvoorbeeld tegen rabiës. En voor sommige landen moet u hond een bepaalde leeftijd hebben om het land te betreden. Bij enkele landen is er ook een maximaal aantal honden wat u mee mag nemen, bijvoorbeeld in België mag u er maar maximaal 5 meenemen. Ook in sommige landen zijn bepaalde honden verboden. Wanneer u met uw hond gaat vliegen zijn er ook andere regels.  Lees hiervoor goed de regels van uw vliegmaatschappij.

 

 

Hondencrèche

Mag uw hond niet mee op vakantie? Of gaat u toch liever zonder uw viervoeter op stap? Dan raden wij u een hondencreche aan! Door heel Nederland zijn er hondenpensions gevestigd. Let wel goed op naar wel hondenpension u uw hond brengt. Controleer de hygiëne van het pension. Vraag goed hoe vaak uw hond uitgelaten wordt. De ene hond moet namelijk vaker uitgelaat worden dan de andere. En hoe het verblijf van de hond er uit ziet, zit hij met meerdere in een hok. U kunt ook gebruik maken van een hondenoppas, een bekende of een professionele hondenoppas. Zo blijft uw hond in de omgeving en dat voorkomt stress. Bekijk www.hondenoppas.nl  om een geschikte oppas voor uw hond te zoeken.