Wij Nederlanders zij gek op onze honden. Mensen die zeer gehecht zijn aan hun huisdier en ver gaan reizen, in dit geval Canada, willen dan natuurlijk hun trouwe viervoeter meenemen. Hierna leest u welke reisdocumenten u nodig heeft voor zowel uw geliefde hond en uzelf.

Vereisten voor uw hond

Als u met de hond of een ander huisdier reist heeft u in de meeste gevallen onder andere een dierenpaspoort nodig. Daarnaast is er een geldige gezondheidsverklaring nodig van uw hond en deze moet ondertekend zijn door een bevoegde huisarts. Houdt hierbij rekening mee dat er landen zijn die een verklaring eisen die niet ouder zijn dan twee dagen.

Een ander belangrijke verklaring  is de hondsdolheidverklaring. Dit betekent dat uw huisdier minstens 28 dagen voor uw vertrek ingeënt zijn tegen hondsdolheid. Hierbij moet u rekening mee houden dat er in sommige landen een verklaring die ouder is dan een jaar niet accepteren.

Overige voorwaarden voor uw hond

Het is dus belangrijk om op tijd het eerdergenoemde documenten te regelen. Om uw hond mee te nemen op reis dient u natuurlijk de eigenaar te zijn van de viervoeter, tenzij de begeleider door de eigenaar is gemachtigd. Honden moeten ook een chip hebben met een geldige identificatie en ze zijn gevaccineerd tegen rabiës. Daarnaast is het van belang dat huisdieren niet bedoeld zijn voor de handel. Op de website van de Canadese overheid kunt meer informatie vinden over het binnen reizen met uw hond.

Reisdocumenten voor uzelf

Ook het baasje moet in bezit zijn van een geldig reisdocument voor Canada. Dit is een elektrische toestemming wat digitaal gekoppeld wordt aan uw papsoort, genaamd ETA Canada.

Het visum Canda is bedoeld voor toeristen die met het vliegtuig het land binnen reizen en het is sinds november 2016 verplicht. Om het aanvraag proces eenvoudig te laten verlopen, zijn er tegenwoordig verschillende aanbieders online waar u een visum of in dit geval een ETA Canada aan te vragen. U kunt dan een ETA geheel online aanvragen in het Nederlands en vaak ontvangt u het ETA als op dezelfde dag. En dit allemaal dankzij de opkomst van internet!

Het ETA reisdocument is geldig voor 5 jaar of verloopt eerder als uw paspoort eerder vervalt. Deze visum is bedoeld voor alle reizigers die met vliegtuig het land binnen reizen. Dus als Nederlander moet u een ETA Canada aanvragen. Uitzondering hierbij is wanneer men een per boot of over land naar Canada reizen, zij hebben geen ETA nodig. Ook diplomaten en stewardessen hebben geen ETA nodig om het land binnen te komen. Dus bent u een diplomaat of werkzaam als stewardess, dan kunt u terecht bij de Canadese ambassade in Den Haag.

Vraag dus op tijd alle documenten aan

Nu u weet welke documenten u nodig heeft voor uw hond en uzelf, kunt u nu een reis boeken naar Canada. Regel dit dan uiteraard wel op tijd. Heeft u daarnaast nog wat tips nodig over het reizen met uw hond of ander huisdier? Kijk dan gerust verder op onze site.