Gaat u op vakantie met het vliegtuig en wilt u uw hond mee? Dat is geen probleem. Er zijn wel een aantal regels waar u rekening mee moet houden.

Honden mogen mee in het vliegtuig. Er gelden wel strenge regels waar u en uw hond aan moeten voldoen. Wanneer u hond in een reistas van 46x28x20 cm past mag u hond mee de passagiers cabine in. Is uw hond groter? Grotere honden worden in een kennel in het ruim geplaatst met andere dieren. Wanneer uw hond in het ruim wordt vervoerd mag die maximaal 75 kilo wegen. Als u uw hond mee wilt meenemen, moet u dit wel 48 uur van te voren melden aan de luchtvaartmaatschappij waar u mee vliegt.

Er zijn enkele uitzonderingen voor reizen met een blindengeleidehond of een therapiehond. U mag deze honden op voorwaarde meenemen in de passagierscabine. Uw hond moet wel in bezit zijn van documenten die horen bij de assistentiehond. En de hond is verplicht een tuig te dragen.

Gaat u op reis naar een Land buiten Europa? Dan zijn de kosten van een hond meenemen hoger. In europa kan het uitlopen tot 50 euro per vlucht. Maar wanneer u bijvoorbeeld naar Canada reist met uw hond gaat dit ongeveer 100 Canadese dollars kosten. Meer informatie kunt u vinden op Air Canada. Deze website kunt u niet vertalen naar het Nederlands. Liever een nederlandse site? Klik dan op de volgende link Vliegen hond Canada.